Gå til indhold
Scandlines' moderne hybridfærge M/F Berlin (billede: Siemens/Ulrich Wirrwa)
Scandlines' moderne hybridfærge M/F Berlin (billede: Siemens/Ulrich Wirrwa)

Pressemeddelelse -

3i annoncerer nettogevinst på 347 millioner EUR fra Scandlines transaktion

3i Group plc (“3i”) meddeler, at 3i og fonde forvaltet af 3i (sammen Eurofund V) har solgt deres investering i Scandlines (”selskabet”) for en samlet egenkapitalværdi på EUR 1,7 milliarder til et konsortium bestående af First State Investments og Hermes Investment Management, to langsigtede infrastrukturinvestorer, der primært repræsenterer europæiske pensionsselskaber.

Værdien af 3i’s 55 procents andel per 31. december var EUR 744 millioner (£ 662 millioner); transaktionsværdien repræsenterer en forøgelse på 27 procent af denne værdi. 3i har besluttet at geninvestere i Scandlines til samme transaktionsværdi og erhverver i den forbindelse 35 procent sammen med First State Investments (50,1 procent) og Hermes Investment Management (14,9 procent). Det kontante nettoprovenu til 3i efter geninvesteringen bliver EUR 347 millioner og forventes modtaget i første kvartal af 2019.

Scandlines driver to korte færgeruter med høj frekvens mellem Danmark og Tyskland og varetager dermed den vigtige transportkorridor mellem Skandinavien og det europæiske fastland. Selskabets otte færger sikrer effektiv og pålidelig transport til professionelle fragtvirksomheder og private passagerer med flere end 42.000 afgange årligt.

3i og fonde forvaltet af 3i købte i første omgang 40 procent af aktierne i Scandlines i 2007. I 2010 købte 3i yderligere 10 procent fra Deutsche Seereederei og erhvervede de resterende 50 procent fra Allianz Capital Partners i november 2013. Siden 2007 har 3i støttet Scandlines i at transformere en statsejet virksomhed til et “best in class” rederi. Scandlines har i den forbindelse solgt sine baltiske fragtruter samt ruten Helsingør-Helsingborg og fokuseret forretningen omkring to infrastrukturruter i direkte forlængelse af motorvejene mellem Danmark og Tyskland. Transformationen har også medført investering i selskabet for at øge væksten i kerneforretningen, der består af transport af køretøjer, og modernisering af grænsehandelsbutikkerne. Scandlines har desuden investeret i grøn teknologi og bygget to nye færger til ruten Gedser-Rostock, hvilket har øget kapaciteten og frekvensen. Selskabet har for nyligt gennemført en EUR 862 millioner ”investment grade” infrastrukturrefinansiering, hvilket reducerer Scandlines’ langsigtede låneomkostninger betydeligt.

First State, Hermes Investment Management og 3i ønsker at støtte Scandlines’ fortsatte vækst, herunder yderligere investering i grøn teknologi. Som langsigtede investorer vil de tre aktionærer fortsat støtte ledelsen i at levere god kundeservice, sikker drift og optimere de grønne tiltag yderligere.

Peter Wirtz, partner hos 3i i Tyskland, siger:“I løbet af vores investeringsperiode er Scandlines blevet omformet fra en statsejet virksomhed til et vigtigt infrastrukturaktiv, der sikrer de centrale transportkorridorer mellem Danmark og Tyskland. Mellem 2012 og 2016 har rederiet investeret EUR 365 millioner i grøn teknologi, nye færger og opgradering af havne- og terminalanlæg for at etablere sig som en bæredygtig og pålidelig trafikmaskine.

Scandlines har været en fantastisk investering for os og vores geninvestering i virksomheden – sammen med First State og Hermes Investment Management – afspejler vores tillid til den fortsatte succes. Selskabet er likviditetsskabende og har siden vores investering leveret en stærk kapitaltilvækst. Vi er overbeviste om, at virksomheden går en robust fremtid i møde og glæder os over at kunne fortsætte investeringen i en så veldreven virksomheden, der performer meget stærkt.”

Marcus Aure, partner hos Infrastructure Investments, First State, tilføjer:
“Vi glæder os over at være nået til enighed med Hermes Investment Management og 3i om at blive partner i Scandlines og ser frem til at arbejde tæt sammen Scandlines’ ledelse og medarbejdere.

Som langsigtede infrastrukturinvestorer, der primært investerer på vegne af europæiske pensionskasser, er vi især imponeret af Scandlines integrerede transportmodel. Ved at levere højfrekvent, miljøvenlig transportservices af høj kvalitet fungerer Scandlines som en vigtig forbindelse mellem det europæiske fastland og Skandinavien.”

Peter Hofbauer, Head of Infrastructure at Hermes Investment Management, tilføjer:
“Scandlines opererer et vigtigt transport link mellem Danmark og Tyskland og er en fremragende europæisk investering i vores portfolio. Vi forventer, at vores investering i Scandlines med sit fokus på virkelig god kundeservice og høj sikkerhed samt energieffektivitet vil give et langsigtet stabilt cash flow. Som investor tænker vi langsigtet og har fokus på ansvarlige og fornuftige investeringer for vores kunder. Vi glæder os til at arbejde sammen med Scandlines’ meget kompetente ledelsesteam, vores partnere i First State og 3i samt lokale stakeholders for at understøtte Scandlines’ fortsatte succes.”

Søren Poulsgaard Jensen CEO i Scandlines siger:
“Jeg har været meget glad for samarbejdet med 3i om at transformere selskabet og udvikle dets vækstpotentiale. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med de nye ejere. Scandlines er en fantastisk virksomhed med dedikerede medarbejder; vi kommer alle til at drage fordel af denne langsigtede investering.”

Rothschild har fungeret som finansiel rådgiver for 3i og Scandlines i forbindelse med transaktionen, der er underlagt de sædvanlige godkendelser. Deutsche Bank og Macquarie har fungeret som finansielle rådgivere for First State Investments og Hermes Investment Management.

I tilfælde af spørgsmål kontakt:

3i Group plc
Kathryn van der Kroft

Pressekontakt

Silvia Santoro
Investorkontakt  


Telefon: +44 20 7975 3021

E-mail: kathryn.vanderkroft@3i.com

Telefon: +44 20 7975 3258
E-mail: silvia.santoro@3i.com

First State and Hermes Investment Management
Impact Partners
Per Bech Thomsen

Media enquiriesTel: +45 3137 3133
Email: pbt@impactpartners.dk


Om 3i Group

3i er et investeringsselskab med to komplementære forretninger, private equity og infrastruktur, der har specialiseret sig i centrale investeringsmarkeder i Nordeuropa og Nordamerika. Læs mere på www.3i.com

3i’s private equity team tilbyder investeringsløsninger til virksomheder i vækst, støtter iværksættere og ledelse i mellemstore virksomheder med en værdi på EUR 100-500 millioner. 3i støtter internationale ekspansionsplaner, giver adgang til 3i’s netværk og ekspertise for at accelerere udviklingen i virksomheder på tværs af forbruger-, industri-, forretnings- og teknologivirksomheder.

Om Scandlines

Scandlines driver to kortdistance-færgeruter mellem Danmark og Tyskland med høj frekvens og kapacitet. Rederiets otte færger sikrer effektiv og pålidelig transport til professionelle fragtvirksomheder og private passagerer med flere end 42.000 afgange årligt.

Med afgange på Rødby-Puttgarden-ruten hver halve time, en gennemsnitlig ventetid på 10 minutter og pålidelighed på 95 procent har Scandlines altid åbent.

Om First State Investments

First State Investments er den konsoliderede afdeling for investeringspleje og en del af Commonwealth Bank of Australia, som er Australiens største finansieringsinstitut. First State Investments forvalter en portefølje på cirka EUR 142 milliarder globalt. First State er en førende investor inden for infrastruktur. Selskabet har over 20 års erfaring i investeringer inden for infrastruktur, er en af mest erfarne investorer inden for infrastruktur og forvalter i øjeblikket over EUR 7 milliarder investeret i porteføljer i utility, transport og social infrastruktur i Australasien og Europa på vegne af institutionelle investorer. First State Investments er ejet af Commonwealth Bank of Australia – Australiens ledende udbyder af intergrerede financielle ydelser.

Om Hermes Investment Management

Vi gør en forskel inden for investeringspleje. Vores primære formål er at sikre modtagerne en bedre pension ved at tilbyde aktiv investeringspleje og formueforvaltning i verdensklasse. Men vores rolle stopper ikke her. Vi forpligter os til at levere holistiske afkast – resultater for vores kunder, der går langt ud over det finansielle, og er os meget bevidste om den betydning, vores beslutninger kan have på samfund, miljø og den øvrige verden.

Vores mål er at hjælpe folk til at investere bedre, få bedre pensioner og skabe et bedre samfund for alle.

Vi tilbyder vores kunder adgang til en bred vifte af specialiserede, overbevisende investeringsteams, der forvalter £ 33.0 milliarder aktiver. Hos Hermes EOS har vi en af industriens førende engagementsressourcer, der rådgiver om £ 336.1 milliarder aktiver.

Hermes' investeringsløsninger omfatter:

  • Private markeder – infrastruktur, privat gæld, private equity og fast ejendom
  • High active share equities – Asien, globale vækstmarkeder, Europa, USA, globale, små og mellemstore virksomheder
  • Kredit – absolut afkast, globalt højt udbytte, multistrategi og global investerings-grade
  • Multi asset - Multi asset inflation
  • Forvaltning – aktivt engagement, intelligent afsteming, bæredygtig udvikling og advocacy

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines står som symbolet på et historisk og tæt samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Sverige siden 1872. Under navnene Scandlines og Scandlines Helsingør-Helsingborg markedsføres i dag tre korte færgeruter med høj kapacitet og frekvens samt en grøn vision for fremtiden. Kerneforretningen består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for kunderne om bord på færgerne såvel som i Scandlines’ butikker.

Fordelt på over 90.000 afgange på 12 færger transporterede Scandlines i 2016 i alt 15 millioner passagerer, 3,2 millioner personbiler, 1 million fragtenheder og 64.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Pressekontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)

Relateret materiale