Få vores nyheder på mail

Scandlines vinder pris for Border Shop

Pressemeddelelse   •   Jun 10, 2009 08:00 CEST

Brancheforeningen Nordic Travel Retail Group har kåret Scandlines til vinder af prisen
Nordic Travel Retail Initiative Award 2009. Rederiet belønnes for at have udvist enestående initiativ og kreativitet i etableringen af koncepter som Border Shop og Shopping Klubben.

Da det toldfrie salg for ti år siden ophørte på Scandlines’ færgeruter mellem Danmark og Tyskland, måtte rederiet tænke kreativt for at finde nye måder at servicere sine shopping-glade kunder. Dette førte til etableringen af en flydende Border Shop ved færgelejet i Puttgarden og senere også i Sassnitz. Med prisen Nordic Travel Retail Initiative Award 2009 har brancheforeningen Nordic Travel Retail Group valgt at belønne Scandlines for det succesfulde initiativ. I begrundelsen for prisen nævnes også rederiets Shopping Klub, der i dag tæller over 220.000 medlemmer.

Den fire etager store Border Shop i Puttgarden er kendt for høj kvalitet og et enormt sortiment, som omfatter et af Nordeuropas største udvalg af vin og whisky. Butikken tiltrækker tusindvis af kunder fra især Danmark og Sverige, og i begrundelsen fastslås det blandt andet, at Scandlines med det nytænkende initiativ har formået at udvide sine forretningsmuligheder på detailområdet.

”Prisen er en stor anerkendelse og et bevis på, at vi i Scandlines tør at tænke anderledes. De to Border Shops i Puttgarden og Sassnitz har gennem det seneste årti udviklet sig til institutioner inden for den dansk-tyske grænsehandel, og vi er hele tiden på udkig efter nye idéer til at styrke konceptet”, siger Retail Manager hos Scandlines, Jens Tornager.

Også Scandlines’ Shopping Klub, der giver medlemmerne rabatter på færgebilletter, restaurantmenuer og udvalgte produkter, nævnes som en medvirkende årsag til kåringen. Der lægges især vægt på klubbens vigtige funktion i arbejdet med at styrke relationerne og loyaliteten blandt kunderne. Det er gratis at melde sig ind i klubben, som i dag har over 220.000 medlemmer.

Scandlines modtog 45 % af de afgivne stemmer på brancheforeningens hjemmeside. De øvrige nominerede til prisen var Københavns Lufthavne og Inflight Service AB i Stockholm.

Læs mere om Border Shop og Shopping Klubben på www.scandlines.dk

For yderligere information kontakt Jens Tornager, Retail Manager hos Scandlines, på telefon 54 65 70 72 eller e-mail jens.tornager@scandlines.com


Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2011 transporterede vi 11,5 millioner passagerer, 2,6 millioner personbiler og 640.000 lastbiler på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Vedhæftede filer

PDF-dokument