Få vores nyheder på mail

Scandlines’ nye superfærger kører på skinner i Stralsund

Pressemeddelelse   •   Okt 11, 2011 08:00 CEST

Arbejdet med Scandlines’ nye superfærger “M/S Berlin” og ”M/S Copenhagen” på P+S-værftet i nordtyske Stralsund skrider planmæssigt frem, og det samme gør anlægsarbejderne i både Gedser og Rostock. De to nye færger følger tidsplanen til punkt og prikke og sættes i drift på ruten Gedser-Rostock til foråret 2012.

Scandlines tror på fremtiden for færgedriften mellem Danmark og Tyskland. Derfor styrker rederiet den østlige korridor med investeringer på godt 1,7 milliarder kroner. En central del af oprustningen er de to nye superfærger ”M/S Berlin” og ”M/S Copenhagen” samt havneudvidelserne i Gedser og Rostock. Og begge dele skrider planmæssigt frem.

”Den styrkede Gedser-Rostock forbindelse vil spille en afgørende rolle i realiseringen af en effektiv, logistisk østkorridor gennem EU og videre ud i verden. Det glæder mig, at EU har udnævnt linjen til ”Motorway of the Sea”, hvilket i allerhøjeste grad legitimerer vort bidrag til trafikken mellem Skandinavien og Tyskland”, siger Bengt Pihl, CEO i Scandlines.

Færgen “M/S Berlin” leveres efter planen fra værftet i Stralsund til marts 2012. Kort tid derefter skal fartøjet døbes, og de nødvendige besætnings- og sikkerhedsøvelser skal gennemføres. Ifølge tidsplanen sættes ”M/S Berlin” i drift i slutningen af marts 2012, og alt tyder på, at denne tidsplan vil blive overholdt. “M/S Copenhagen” leveres fra værftet i maj 2012 og sættes ifølge tidsplanen i drift selvsamme måned.

De to nye superfærger åbner portene for markant flere passagerer og køretøjer. Passagerkapaciteten forøges til 1.500 mod de nuværende 1.000, og færgerne har plads til 480 personbiler eller 96 lastbiler. Det er dog ikke kun rejsende, der får glæde af den flydende bro, der forener Danmark og Tyskland. Færgernes lavere brændstofforbrug bliver også en gevinst for miljøet.

Scandlines’ investering på 1,7 milliarder kroner i Gedser-Rostock er vigtig for det stærkt voksende marked for passager- og fragttrafik til og fra Østeuropa. I Gedser Havn investeres 300 millioner kroner på et af de største danske anlægsarbejder i moderne tid i form af en ny terminalbygning, nyt check-in-område samt 16 af- og påkørselsramper. Desuden udbygges Rostock Havn, så Scandlines fra 2012 disponerer over to kajpladser til sine færger.

Transporttiden mellem Gedser og Rostock bliver med de nye færger fortsat en time og 45 minutter, og selvom kapaciteten forøges markant, vil køretøjerne stadig kunne på- og aflæsses på kun 15 minutter. Den forbedrede komfort og service ombord udmønter sig blandt andet i nye restauranter, lounger, shoppingarealer og legepladser.

Scandlines satser dog ikke kun til vands men også til lands, og den 1.200 kvadratmeter store BorderShop Rostock, der blev indviet i maj 2011, styrker således også rederiets position på den østlige korridor. Den nye BorderShop bygger videre på søsterbutikkerne i Puttgarden og Sassnitz, som tilbyder både lokale og internationale kvalitetsprodukter.

Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2011 transporterede vi 11,5 millioner passagerer, 2,6 millioner personbiler og 640.000 lastbiler på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Vedhæftede filer

PDF-dokument