Få vores nyheder på mail

Scandlines fejrer køllægning af to nye færger på værftet i Stralsund

Pressemeddelelse   •   Jun 28, 2010 08:00 CEST

Den traditionsrige ceremoni blev åbnet af Erwin Sellering, ministerpræsident i den nordtyske delstat Mecklenburg-Vorpommern, og Stefan Sanne, CEO i Scandlines, samt Dr. Dieter Brammertz, CEO for det tyske P+S Werften i Stralsund.

”Vores nybygninger repræsenterer et stærkt fremtidssignal fra Scandlines - vi har nu fokus på vækst. De østlige korridorer bliver stadigt vigtigere og med vores to nye færger fordobler vi kapaciteten på overfarten Gedser-Rostock. Jeg glæder mig desuden over, at vi gennem bygningen af skibene på P+S værftet i Stralsund er med til at udtrykke vores tiltro til ekspertisen i regionen og til traditionerne for skibsbygning i Østersøområdet“, siger Stefan Sanne, CEO i Scandlines.

”Bygningen af de nye færger er ikke kun en milepæl for os, men stiller os også overfor nye tekniske udfordringer, som vi med glæde tager op“, siger Dr. Dieter Brammertz, CEO for P+S Werften, under sin tale og fortsætter: ”udfordringer er altid lig med en videreudvikling af eksisterende standarder og dermed også - og her er jeg fuldstændig enig med Stefan Sanne - vækst.”

Angående restruktureringen af de to P+S værfter i henholdsvis Wolgast og Stralsund tilføjede Dr. Brammertz: ”på grund af de to nybygninger, som vi i dag strækker kølen på, er vi godt på vej. Jeg vil på vegne af ledelsen og personalet gerne benytte lejligheden til at takke alle følgesvende og banebrydere indenfor politik og erhverv, som har troet på os og også fremover vil tro på os.“

Traditionen tro lagde John Steen-Mikkelsen, COO i Scandlines, Erwin Sellering og Jürgen Seidel, Mecklenburg-Vorpommerns minister for erhverv, arbejde og turisme, efter talerne mønter på køllægningsbrædderne i skibsbygningsmontagehallen 290. Scandlines indsætter de to nybyggede færger i 2012 på ruten Gedser-Rostock.

Fakta om de nye færger:

  • Længde: 169 meter
  • Bredde: 24,80 meter
  • Dybgang: 5,50 meter
  • Kapacitet: 1.500 passagerer 460 personbiler eller 90 lastbiler (ca. 1.600 banemeter)
  • Hovedmotorer: 15.800 kW
  • Hastighed: 20,5 knob

Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2011 transporterede vi 11,5 millioner passagerer, 2,6 millioner personbiler og 640.000 lastbiler på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Vedhæftede filer

PDF-dokument