Få vores nyheder på mail

Scandlines annoncerer rationaliseringsplan

Pressemeddelelse   •   Feb 25, 2009 08:00 CET

Siden sommeren 2008 har Scandlines’ forretningsresultater været præget af effekterne fra den
internationale erhvervs- og finanskrise. I løbet af 2009 forventer koncernen yderligere tilbagegang i transportvolumen på samtlige linjer. For at imødegå den globale krise har Scandlines derfor iværksat en rationaliseringsproces. Ledelsen i Scandlines har i løbet af de seneste dage informeret fagforeningerne i Danmark og Tyskland om de planlagte tiltag. Hovedsigtet med aktiviteterne er at skære ned i omkostningerne, øge effektiviteten og omstrukturere virksomheden. Dette indebærer blandt andet afviklingen af op til 400 ud af koncernens nuværende 2.400 arbejdspladser.

”Vores marked har ændret sig drastisk i de seneste måneder. Derfor må vi på kort sigt tilpasse vores forretningsstrategi til de forandrede betingelser. Kun på denne måde kan vi sikre langsigtet økonomisk succes og dermed også et holdbart fundament for virksomhedens arbejdspladser”, siger koncernchef i Scandlines Michael F. Hassing.

”Med disse forholdsregler iværksætter vi en smertefuld, men nødvendig forandringsproces, der skal sikre, at Scandlines forbliver på rette kurs”, slutter Michael F. Hassing.

Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2011 transporterede vi 11,5 millioner passagerer, 2,6 millioner personbiler og 640.000 lastbiler på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Vedhæftede filer

PDF-dokument