Få vores nyheder på mail

Nye superfærger, nye havneanlæg og ny stærk position for Scandlines i Østersøregionen

Pressemeddelelse   •   Jun 16, 2011 08:00 CEST

Bliver det mon en dreng eller en pige? De to superfærger, der skal betjene ruten mellem Gedser og Rostock fra 2012, er endnu ved at blive færdigbygget i Stralsund, men navnene ligger allerede nu fast – og manifesterer Scandlines’ stærke base i både Tyskland og Danmark.

Scandlines har nu fundet navnene til de to nye superfærger, der skal betjene ruten mellem Gedser og Rostock fra 2012. Det blev hverken en lille pige eller en dreng, men en stor ”Berlin” og ”Copenhagen”.

”Navnene indeholder styrke og symbolik, og markerer, at Scandlines har en stærk base i både Tyskland og Danmark,” fortæller Bengt Pihl, administrerende direktør i Scandlines, og fortsætter: ”Som den ’Motorway of the Sea’, vi vitterligt bliver med de nye superfærger, viser navnene også, at der er en stærk direkte forbindelse mellem de to metropoler. Vi forventer os meget af denne investering, som både markerer Scandlines’ tro på færger som effektivt transportmiddel og vores styrke som internationalt rederi.”

Scandlines investerer i alt 1.7 milliarder kroner i de nye superfærger samt havneanlæg i Gedser og Rostock. Anlæggene skal moderniseres, udbygges og ændres således at de nye færger, der kan transportere den dobbelte mængde biler i forhold til de nuværende færger, kan sikre af‐ og pålæsning af passagerer på bare 15 minutter. Første officielle spadestik i Gedser bliver taget 28. juni i år.

Opførelsen af det nye havneanlæg bliver et af de største moderne anlægsarbejder i Danmark og vil have stor lokal betydning for Gedser og Lolland‐Falster. Ligeledes vil den styrkede Gedser‐Rostock forbindelse spille en afgørende rolle i realiseringen af de store ambitioner om en effektiv logistisk øst‐korridor gennem EU fra nord til syd.

De nye superfærger har plads til 1.500 passagerer, 480 biler eller 96 lastbiler. Transporttiden fra Gedser til Rostock vil fortsat være en time og tre kvarter, men komforten ombord bliver løftet til tops med bl.a. nye restauranter, legeplads og teen‐area.


Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2011 transporterede vi 11,5 millioner passagerer, 2,6 millioner personbiler og 640.000 lastbiler på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Vedhæftede filer

PDF-dokument