Få vores nyheder på mail

Ministerpræsident Sellering: Gode færgeforbindelser kan ikke undværes

Pressemeddelelse   •   Apr 12, 2010 08:00 CEST

Erwin Sellering, der er ministerpræsident i den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern,
indledte sin rejse til Danmark og Sverige ved at tage færgen "Prins Joachim" fra Rostock til Gedser. Ombord på færgen havde han et møde med John Steen-Mikkelsen, der er direktør for Scandlines GmbH. Her gav de begge udtryk for deres faste overbevisning om, at trafikken over Østersøen vil stige betydeligt, når den nuværende krise er overstået. I lyset af den forestående revision af Fællesskabets retningslinjer for Det Transeuropæiske Transportnet og den planlagte faste forbindelse over Femern Bælt fremhævede ministerpræsident Sellering og Steen-Mikkelsen, at miljøvenlige færger med tilstrækkelig kapacitet til at klare den tiltagende nord-/sydgående trafik over Østersøen ikke kun må betragtes som en mulighed, men som en absolut nødvendighed.

Ministerpræsident Sellering udtalte: "Havnene i Rostock og Sassnitz fungerer som effektive knudepunkter og bindeled mellem skibstrafikken og landevejstrafikken. De udgør en del af transportkorridoren Østersøen-Adriaterhavet, som er den korteste forbindelse for trafikken mellem Skandinavien og det adriatiske område. Det er en ægte 'grøn korridor' – der både giver besparelser og er miljøvenlig." De to nye færger, som Scandlines har bestilt hos Volkswerft i Stralsund, vil blive sat ind på forbindelsen mellem Rostock og Gedser. Hermed vil Scandlines underbygge betydningen af disse to knudepunkter og især havnebyen Rostock.

De nye færger er væsentligt større end de hidtidige og konstrueret efter de nyeste tekniske standarder. De skal erstatte de nuværende færger i løbet af 2012, hvilket vil medføre en reduktion af brændstofforbruget og af udledningen af forurenende stoffer til det mindst mulige. "Det er et klart koncept både for økonomien og for miljøet. Byggeriet af de to nye færger er desuden et vigtigt strategisk modtræk til den planlagte faste forbindelse over Femern Bælt", udtalte Scandlines’ direktør Steen-Mikkelsen.

Ministerpræsident Sellering og Steen-Mikkelsen var enige om, at de begge vil gå aktivt ind for optagelsen af transportkorridoren Østersøen-Adriaterhavet i Det Transeuropæiske Transportnet. De udtalte, at andre korridorer over Østersøen ikke bliver berørt, men at transportkorridoren Østersøen-Adriaterhavet er et attraktivt tilbud for person- og godstransporten, hvor den eksisterende kapacitet udnyttes og flaskehalse andre steder undgås.


Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2011 transporterede vi 11,5 millioner passagerer, 2,6 millioner personbiler og 640.000 lastbiler på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Vedhæftede filer

PDF-dokument