Få vores nyheder på mail

Den ene rekord afløser den anden hos Scandlines

Pressemeddelelse   •   Jul 20, 2016 09:42 CEST

Lørdag den 16. juli 2016 lykkedes det endnu engang Scandlines at slå sin egen rekord. Det er et klart bevis på, at den store kapacitetsudvidelse, der følger med den nye hybridfærge, M/F Berlin, især i højsæsonen betaler sig.

Allerede lørdag den 9. juli 2016 transporterede den nye hybridfærge, M/F Berlin, det hidtil største antal personbiler på én dag på ruten Gedser-Rostock, nemlig hele 3.007. Ugen efter blev denne rekord slået med hele 10 procent. Lørdag den 16. juli 2016 blev der nemlig transporteret hele 3.377 personbiler på én dag på ruten Gedser-Rostock!

Scandlines slår ikke alene sin egen rekord på personbiler, også fragt viser gode resultater. I juni måned transporterede Scandlines således over 10.000 lastbiler på ruten Gedser-Rostock og passerede dermed for første gang siden 2007 denne milepæl. I alt blev der transporteret 10.426 lastbiler på Gedser-Rostock og mere end 52.000 lastbiler og trailere på de to Scandlines-ruter i juni. Det er ny rekord i Scandlines’ historie.

Styrkelsen af ruten Gedser-Rostock førte allerede i 2015 til positive resultater. Antallet af transporterede biler steg med 9,6 procent og antallet af passagerer med 6,3 procent i løbet af året. ”Mange danskere har fået øjnene op for, at man kan spare 170 km ved at tage denne rute, hvis man skal til for eksempel Berlin, Wien eller Prag. Alt i alt oplever vi på begge ruter en stigning i personbiler sammenlignet med sidste år, og vi er ligeledes optimistiske, hvad angår udviklingen til efteråret” siger Anette Ustrup Svendsen, Communications Manager hos Scandlines.

Hvis trenden fortsætter, så kan 2016 blive rekordernes år. Når først søsterskibet M/F Copenhagen sammen med M/F Berlin sejler i pendulfart på Østersøen, har Scandlines fordoblet den hidtidige kapacitet og kan dermed sætte nye rekorder.

Om Scandlines

Scandlines står som symbolet på et historisk og tæt samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Sverige siden 1872. Under navnene Scandlines og Scandlines Helsingør-Helsingborg markedsføres i dag tre korte færgeruter med høj kapacitet og frekvens samt en grøn vision for fremtiden. Kerneforretningen består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for kunderne om bord på færgerne såvel som i Scandlines’ butikker.

Fordelt på over 90.000 afgange på 12 færger transporterede Scandlines i 2015 i alt 15 millioner passagerer, 3,3 millioner personbiler, 900.000 fragtenheder og 65.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Vedhæftede filer

PDF-dokument